Machines, innovaties en toebehoren

Grafbekisting, loopplanken, grondbak en transportkar

Grafbekisting
Aluminium grafbekisting wordt gebruikt om het grafdelven en het begraven veilig te laten verlopen. Het werken met aluminium grafbekisting heeft veel voordelen.
Het voordeel van aluminium ten opzichte van hout is dat het altijd het zelfde gewicht heeft, ook bij nat weer. Het is slijtvast, niet onderhevig aan rot of schimmel en eenvoudig te reinigen.
De grafbekisting en loopplanken die wij leveren worden gemaakt van hoogwaardig geanodiseerd aluminium.
De bekisting’s ringen zijn te leveren in 70, 60, 50 cm hoogte.
De binnenmaat van de kleinste ring is minimaal 220 x 73 cm.
Bij het maken van een graf wordt de bovenste ring eerst ingegraven. De kleine ring past trapsgewijs in de grote, en wordt tijdens het verder graven telkens dieper gegraven.
Een grafbekisting ring bestaat uit 2 lange en 1 korte delen. In de lange delen zitten standaard 2 handvaten per deel, en in de korte delen zit 1 handvat per deel. Onder ieder deel zit een snijrand om makkelijk in de grond te zakken.
De licht gewicht aluminium grafbekisting is zowel handmatig als machinaal goed inzetbaar. De grafbekisting is opgebouwd uit dubbelwandig aluminium profielen met geïntegreerde verstevigingsribben.

Loopplanken
Tevens kunnen wij u aluminium loopplanken leveren voor rondom het graf. De looproosters bestaan uit 3 delen, waarvan 2 lange van 300 cm en een korte van 90 cm. Zo ontstaat er een loopbordes om het graf. Bij de looproosters horen 2 draagbalken waar de rooster op komen te liggen.

De looproosters worden d.m.v. een ophangsysteem aan elkaar verbonden zodat het één geheel is.

De looproosters bestaan uit bordesprofiel van 30 cm breed, en passen om het graf. De bordesprofielen zijn 3 cm hoog, waardoor ze netjes en stevig beloopbaar zijn. In het profiel zitten ronde gaten (geperforeerd aluminium), wat ervoor zorgt dat ze niet glad zijn.

Grondbak
De grondbak is de ideale oplossing voor het netjes opbergen van het zand of grond uit een graf. De grondbak heeft een afmeting van 200 x 200 cm, en is 100 cm hoog. Een grondbak bestaat uit 8 delen met gelijke lengte van 200 cm en een hoogte van 50 cm. Bij een ondiep graf waar minder zand uit komt is het is mogelijk om de grondbak in te zetten met een hoogte van 50 cm. In de delen zitten standaard 2 handvaten per deel. De grondbak is opgebouwd uit dubbelwandig aluminium profielen met geïntegreerde verstevigingsribben.

Transportkar
Bij de grafdelfwerkzaamheden op begraafplaatsen heeft men veel materialen nodig. Noem de bovenstaande grafbekisting, looproosters en een graflift. Om deze materialen te transporteren komt de transportkar van pas. Wij kunnen u een transportkar aanbieden die voorzien is van een speciaal rek waar alle materialen standaard inpassen. Dit voorkomt beschadiging. De materiaalwagen heeft een afmeting van 200 x 80 cm. Onder de materiaalwagen zitten 4 luchtbanden waarvan 2 zwenkbaar. Aan de zwenkbare wielen zit een trekdissel welke opklapbaar is. De materiaalwagen kan zowel met de hand als met een transportmiddel voortbewogen worden.