Grafkelders

Grafkelders

Begraven in een grafkelder wordt al vele eeuwen toegepast.
Denk aan piramides, grafkelders in oude kerken en kathedralen en monumentale grafkelders op begraafplaatsen.
Ook in de huidige tijd zijn grafkelders actueel en is er zowel vanuit het beheer van begraafplaatsen als ook de particulier veel vraag naar.
Het draagt bij aan de keuzemogelijkheden binnen de kaders op begraafplaatsen, en de mogelijkheid voor mensen om te kunnen kiezen;”Wat voor graf wil ik?” .
Een familie zandgraf, algemeen zandgraf, grafkelder of mausoleumgraf.

De grafkelders die Vreeker Begraafplaatsservice levert en plaatst zijn van duurzaam verantwoordt geproduceerd beton.
Met een doorberekende wapeningsterkte en hijsvoorziening wordt er veilig en verantwoord werk geleverd. Door de hoogwaardige zelfdichtende beton, kwaliteit C-45/C-55, waarvan de kelders gemaakt zijn, zijn de grafkelders waterdicht.
De grafkelders zijn voorzien van een doorlopende waterkering zonder hijsonderbreking tussen de gestapelde elementen. Om de capillaire werking uit te sluiten wordt er een polymineer kit tussen de gestapelde elementen aangebracht.
De vertering wordt bevorderd door de grafkelders te beluchten door middel van een koolstoffilter.

Per grafruimte wordt er een grafslede van gerecycled PVC meegeleverd.
In de onderste grafruimte komt de grafslede op de bodem te staan, elke grafslede daarboven wordt gedragen door 3 thermisch verzinkte draagstangen.

De grafkelders worden geplaatst met speciaal hijsmaterieel. Met een in eigen beheer ontwikkelde kleine kraan zijn we in staat om ook op moeilijk bereikbare plekken grafkelders te plaatsen. Deze kraan rijd op gazonbanden waardoor deze de paden in takt laat.

De grafkelders kunnen worden geplaatst met de bovenkant gelijk aan het maaiveld, en ze kunnen 20-40 cm verdiept onder het maaiveld geplaatst worden.
Het voordeel van het verdiept plaatsen van grafkelders is dat de afmeting van grafmonumenten niet af hoeft te wijken ten opzichte van de grafmonumenten op de zandgraven. En tevens hebben de nabestaanden de mogelijkheid om plantjes op het graf te zetten bij hun dierbare.

Vreeker Begraafplaatsservice heeft een 36 uur dienst voor het plaatsen van grafkelders door heel Nederland. Dat wil zeggen dat wij in staat zijn binnen 36 uur na opdracht een grafkelder te leveren en te plaatsen voor een individuele begrafenis.